Lieve Allemaal,

ZO 4 september.

Vandaag is de grote dag van de formule 1 en ik weet zeker dat Max Verstappen gaat winnen. Goed ik ben dan geen meestervoorspeller, half mens half waarzegger, maar het moet wel heel gek lopen.Jaaaaaaa! Max staat op 1! Jaaaaa! Geen safetycar op de weg. Max kan het ook zonder en … Oh! Het seizoen loopt nog. Nou ja toch goeie prestatie.

MA 5 september.

Het Arnhemse-Leeuwardense gerechtshof heeft na 15 jaar excuses aangeboden aan Rob B.  voor recherlijke dwaling voor de moord op zijn vriendin die daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd.

Na 15 jaar pas excuses. Daar moet ik niet bij mijn vrouw aan komen. Of vriendin. Nou heb ik die beiden niet maar stel ik zou pas na 15 jaar excuses moeten maken over een zoen… nou ja u snapt me wel.

Di 6 september

Landbouwminister Henk Staghouwer stapt op want hij vond zich niet de juiste persoon in die functie. Je zou denken als je dit nu al een half jaartje doet dat je stag volhoud maar nee. Bovendien als je de boerenprotesten uit het verleden heb gezien dan kon je daar al uit concluderen of het wel iets voor jou is.  Vorige week stapte nog een VVD’er op omdat hij zich niet op zijn plek voelde omdat we niet echt humaan met ons asielbeleid omgaan. En deze man was speechschrijver voor Mark Rutte en Geert Wilders. Het is alsof je zegt naar meer dan 15 jaar, want zo lang zat hij bij de VVD, dat je Senseo koffie ineens wel smerig vind. 

WO 7 september

Het was druk op het werk en dus moet ik toegeven dat ik niet veel nieuws heb gevolgd. Alleen dat Engeland een nieuwe premier heeft en wat ik van haar weet ben ik benieuwd hoe de koningin daar op reageert. Oja en een niet nader genoemde columnist cabaretier is vandaag jarig.

Do 8 september

Het is een zwarte dag voor Engeland. De koningin is overleden. 96 jaar. Maar liefst 15 premiers onder haar bewind gehad. Merk nu dat er een thema ontstaat ware het niet dat deze column al een thema had. 

Ik vond het niet heel erg schokkend nieuws. Los van het feit dat ik geen kennis en liefde ken voor het Britse Koningshuis, ze zal vast voor mensen iets betekenen of iets betekend hebben , vond ik het vooral opvallend dat hele programmeringen waren omgegooid op televisie. Ik bedoel, er aandacht aan besteden prima maar om met mijn wijlen oma te spreken, die 94 is geworden, ze hebben ook gewoon neus,  oren en een mond. Ze was de langst zittende vorst. Nou en? Wij hebben de langstzittende premier. Hoewel daarbij hoop ik niet dat hij tot zijn 96e blijf zitten.

Vrij 9 september.

Ja en dan komt er voor mij toch een persoonlijk einde van een tijdperk. Bijna elke vrijdag gekluisterd voor de radio want dan was er die column. Die column waar bij ik elke vrijdag, bij welke bedrijf dan ook, even snel mijn werk wilde afmaken om de column te luisteren. Het excuus te hebben om te kunnen luisteren. Het werd een ritueel. Snel die order lopen, die chauffeur helpen en die kar met kratten op te ruimen.

De laatste jaren hoorde ik hem op de achtergrond in de kantine en luisterde ik hem later wel terug maar nu ben ik blij dat ik op vrijdag niet werk zodat ik nu deze column kon maken. 

Vorige week kreeg hij de hand toegereikt van Humberto om de column voort te zetten. En ik zeg doe het niet! Doe het niet. Allereerst heeft deze ode geen nut gehad maar je had al een keer afscheid genomen toen de grote Edwin wegging. Dan moet je weer van al die mensen afscheid nemen als je dan weer stopt en moet Timmertje weer naar de studio komen. Maar afijn tegen wie zeg ik het, je zal deze column toch niet lezen en wens voor de rest ook alle mensen liefde, liefde en nog een liefde.