Wat moet het toch heerlijk zijn geweest voor die asielzoekers in Ter Apel dat het gesprek op de live locatie studio van Op1 in Ter Apel ook daadwerkelijk gewijd is aan de crisisopvang in Ter Apel. Je moet er toch niet aan denken dat ze het in die gouden kooi  hebben gehad over de breuk van Nick en Simon. Die mensen hebben al genoeg ellende door ons en dat moeten we ze ook nog met onze ellende opzadelen.

Gelukkig was dit awkward (lees: Eva Jinek)  interview de dag ervoor en was het bij hun collega’s van de commerciële. 

Sowieso was het lastig te duiden deze week waar het nieuws nou echt om ging. Ik zag beelden van een hele grote groep mensen bij een enorm hek op een zichtbaar herkenbare plek. Toen het hek weggehaald werd begon iedereen te rennen en te schreeuwen en werd er chaos gecreëerd.

“Oké dat zijn vast vluchtelingen die vluchten van de erbarmelijke omstandigheden uit Ter Apel of een ander onprofessionele AZC.” Dacht ik.

Maar na goed kijken zag ik alleen blanke mensen er tussen zitten en dacht ik nog heel even dat het studenten waren die nieuwe huizen hadden gevonden die op die plek gebouwd waren. Maar nooit genoeg voor iedereen natuurlijk.

Het werkelijke verhaal is dat mensen, speciaal voor die dag, een boek wilden bemachtigen rondom het binnenkort sluitende spookslot in sprookjespark De Efteling.

Voor een attractie genaamd  “Spookslot” vond ik dat die attractie nog vrij lang open is geweest maar dat terzijde.

Het was ook de 25e sterfdag van Prinses Diana. Over een spookslot gesproken. Maar deze week hadden we onze eigen Diana  die er gelukkig op tijd bij is en ook er daadwerkelijk wat aan kon doen. Caroline van de Leeuw voelde zich jarenlang opgesloten in haar alter ego Caro Emerald.

 “Ik heb een monster gecreëerd” vertelde Carolien in diezelfde studio van RTL. 

En ik vraag me nu af of wij ook niet soms een soort van monster van onszelf hebben gecreëerd. Met Ter Apel en hoe wij omgaan met ons NS of Schiphol personeel bijvoorbeeld.  

Dan kunnen we mooi met ze allen samenwerken om monsters te creëren voor de opvolger van het nieuwe spookslot ‘Dans Macabre’.