Onlangs werd er uit het niets een stelling aan mij voorgelegd die alle andere stellingen te buiten gaat. Een stelling met zulke extreme uitersten waarbij ik gelijk dacht:  “Ja, dan kan je overal wel  een stelling van maken”. 

De stelling was “ Voor altijd een 1 persoonsbed of elke dag een frikandel speciaal”

Nou moet u weten dat ik al reeds in bezit bent van een 1 persoonsbed dus denkt u dat die keuze snel gemaakt is. Maar dan nog kies ik er alsnog een 1 persoonsbed bij.

Wacht heb ik wat gemist? Ben je ineens Vegetariër geworden, Marco? Of een veganist; die na het zien van een vleugje melk in de koffie al begint te hyperventileren. Zeer zeker niet.

Maar wat ik wel de afgelopen tijd heb gedaan is mezelf ingezet om bewuster te eten.

Misschien zal dit mensen ook nog afschrikken maar begrijp me niet verkeerd. Ik kan nog steeds een vers gebakken bal gehakt die met liefde persoonlijk voor mij is gemaakt niet weerstaan. Of  na een lange dag werken iets bij de snackbar hebben gehaald waar vlees in zit. Maar in de supermarkt of in het restaurant maak ik vaker een bewuste keuze.

 Ik zie het dan ook meer als een luxeproduct. 

Ik weet niet in hoever mijn keuze veel zal helpen na het horen van deze stelling maar voel mezelf er meer content mee met een beter leven keurmerk of vegetarisch.

Vooral na het horen van een bepaalde podcast en de protesten van de Boze Boeren Beweging is dat alleen maar versterkt.

Supermarkten willen steeds goedkoper vlees van onze boeren omdat zij er vanuit gaan dat wij, de consument, vlees steeds vaker als een norm zien.

De boeren hebben daar een oplossing voor. Dieren proppen in propvolle stallen was al een bekend fenomeen maar daarnaast, wat al 30 jaar verboden is, wordt er een wet overschreden waarvan zelfs Bernd, Camille en Sywert Grijpgraag het schaamrood van op de kaken krijgen.

Het molesteren van de staarten van varkens, zo kunnen ze ook niet in  elkaars staarten bijten omdat ze dicht op elkaar zitten, om daar dan weer goedkoop vlees van te maken. En die varkens zelf? Die komen later wel aan bod.

Tot mijn grote verbazing kozen 2 mensen voor elke dag een frikandel speciaal. Waaronder de persoon die de stelling opperde. Blijkbaar had die persoon ook de behoefte om de frikandel speciaal te promoten. Elke dag? Ik ben helaas visueel ingesteld en heb me helaas voorgesteld waarom iemand voor altijd een 2 persoonsbed wil hebben met elke dag een frikandel speciaal. En elke dag een nieuwe visualisatie.