asterixcover1-e1445436212858

Ik ben wel een beetje klaar met het nieuws. Mijn vorige column ging over , hoe erg het ook allemaal is, over het vluchtelingenprobleem en blijkbaar heb ik het nieuws strak in de gaten gehouden want ook de zwarte Pieten discussie laait op. Nu wil ik het eens over iets anders hebben. Want de nieuwe Asterix is uit!

Het nieuwe album getiteld “de Papyrus van Ceasar” was ik namelijk enthousiast maar toch ook terughoudend over. De laatste door de originele tekenaar gemaakte Asterix, was echt een verschrikking. Asterix komt in contact met ruimtewezens. (echt waar!) De serie is redelijk goed opgepakt want sinds 2013 heeft Asterix 2 nieuwe geestelijke vaders; zoals dat in de stripwereld word genoemd.

En dat Asterix in contact komt met ruimtewezens bracht mij gelijk naar de laatste Indiana Jones film”The Kingdom of the Crystal Skull” uit 2008. Net als Asterix komt Indiana Jones in contact met ruimtewezens. Helaas kan ik nog wel wat series opnoemen die in de jaren 80 furore maakte, maar nu vaak tegenvallen. 1988 iemand? Iets met voetballers en een prijs, lang geleden in ieder geval…. Het is voor mij nu wel duidelijk, Marthy McFly, gespeeld door Michael J. Fox in Back to The Future, maar  even kort terug naar de toekomst ging.

Tot overmaat van ramp proberen we de laatste maanden op te leuken om ergens aandacht aan te brengen met een slechte woordgrap van een maand. De maand Steptember was een iniaitief van o.a. Wouter Bos om vaker te gaan steppen. Stoptober stond in het teken van leren stoppen met Roken o.l.v. Gijs Staverman. En vergeet ook de gure en koude Boktober niet; de maand waarin we ineens Bokbier moeten gaan drinken. Alsof iedereen ineens gaat stoppen of steppen omdat het de 1e van de maand is! Movember staat weer voor de deur. Ook zoiets. Het gaat om ernstig probleem laat dat duidelijk zijn maar om daar mijn snor voor te laten staan? Ik wil hierbij Decadember bij toevoegen.  De enige maand in het jaar waar we massaal gaan eten en shoppen vanwege de feestdagen, lekker decadent!

Een tijdje geleden deden we nog mee aan de icebucket challenge waarin we een emmer ijswater over ons heen gooien om aandacht te geven voor ALS. Maar als je geen geld had gegeven had je filmpje geen nut. Ik vergelijk dat filmpje altijd met de filmpjes van ISIS. Iemand zit op de grond, 2 man sterk staan er achter, “er hangt m iets boven het hoofd”, en aan het einde van het filmpje word de volgende opgeroepen.  Kortom als je er één hebt gezien, heb je ze allemaal gezien.

Maar goed, misschien reageer ik wat te heftig. Het is toch al de maand van de heftige reacties. AZC WEG ERMEE roeptoeters in Steenbergen, het bekladden van muren met opruiende teksten;  Een echo naar het verre verleden waar  JODEN VERBODEN op ramen en muren stond. Zoals Asterix al zei: Rare jongens toch… Die mensen.

Marco