Ja! Nee! Maar echt! Ik zou  zo graag cabaretier zijn! Juist nu!   Het is oneerlijk verdeeld. Ik wil ook zo’n beroepsgroep. Waarom zitten jullie lekker thuis terwijl ik op mijn fietsje naar Delft moet fietsen om te gaan werken. Het zal u niet ontgaan zijn. IKEA is weer open. We waren nieuws! we waren trending! Overal zag ik het tijdens nieuws, talkshows en zelfs satirische programma’s foto’s van de lange rijen voorbij komen van IKEA. En alsmaar werd er gezegd in de opening door de presentator/presentatrice  “De IKEA is weer open!”

Vertel mij wat? Dacht ik nog.

“Ja jij hebt makkelijk praten. Jij woont alleen en ik zit met zeurende kinderen en een echtgenoot die hetzelfde probleem heeft als ik, omdat we twee verdieners zijn, terwijl ik me moet concentreren op mijn werk. Lekker er op uit. Dat kon je! DÁÁROM gingen we naar de IKEA.”

Makkelijk praten?? Er liggen nu nog steeds 3 boeken te verstoffen die ik wilde gaan lezen als ik er eindelijk tijd voor had. Er staan nog steeds 20.000 Netflixseries  en films in de wachtrij omdat men zegt dat ik dié MOET  gezien hebben of omdat het écht, écht iets voor mij is! Ik bedoel op die manier kan ik niet eens een luchtje scheppen. En dan moet ik er ook nog voor zorgen dat het huis in mijn eentje op orde is en alles klaar is voordat ik weer op tijd naar bed moet omdat ik er ’s Morgens weer om 06:00 uit moet. Gun mij ook wat rust!

Daarnaast moet ik ook nog ogen in mijn achterhoofd hebben blijkbaar omdat ook al zetten we 10.000 extra pijlen op de vloer voor de klant om aan te geven waar ze moeten lopen vanwege de afstand, alsof ze dat al niet wisten,  word er om het uur omgeroepen dat we afstand moeten houden, alsof ze dat al niet wisten en blijkbaar zijn er genoeg mensen die hun order op telefoon of papier op je neus drukken om te vragen waar iets ligt.

En ieder heeft het over de zorg! Mij een zorg! Dat is toch ook hun passie?! Daar leven ze toch voor?! Die hebben het geluk dat ze hun passionele beroep kunnen uitoefenen en niet thuis hoeven te zitten? En maar klagen over de werkdruk!

Ik bedoel het is niet mijn passie om te zeggen “Menéér! Vergeet u niet deel 2 van de Malm kast mee te nemen anders zit u met een oncompleet pakket thuis”

En waar komt het nu door?  Door een vleermuis op een ander dier op een ander dier op een onverzorgde dierenmarkt in Wuhan. En het gebeurde eerdere met epidemieeen als zijn bekendste voorganger SARS.  Allemaal door die onverzorgde dierenmarkten.

Kent u Jan Van Haasteren!  Nou als u heel van tijd hebt  en houd van puzzelen denk ik wel!

Van Haasteren maakt cartoonfiguurtjes  die heel dicht bij elkaar staan, waardoor puzzels uitdagende zijn, die zich op een bepaalde lokatie afspeelt die de meest onzinnige dingen uitvoeren die met die lokatie te maken hebben. Zo Onrealistisch!

Dicht bij elkaar staan!

Van Haasteren verteld waar de oorsprong van legpuzzels vandaan komen. Kinderen kregen legpuzzels van landen zodat ze op educatieve manier de topografie konden leren.

Ja hallo! Waarom kreeg ik dat niet? Is het in de tussentijd afgeschaft? Ik moest overblijven omdat ik de provincies en hoofdsteden van ons land niet uit mijn hoofd kon. En uiteindelijk wel en nu komen ze ineens bovendrijven als  Gilles de la tourette.  Want wat heb ik er aan?

Als we de puzzels toen nog steeds hadden gebruikt pakte een kind misschien het veel makkelijker op en kon je als leraar focussen op de echte dingen die belangrijk waren.

Dan had de politiek die we nu hebben niet alleen kunnen weten WAAR het probleem op zit, met puzzels dus, maar ook kunnen vertellen hoe we dit virus konden voorkomen.

Sorry ik moet het afronden want ik moet een klant helpen.

“Sorry Mevrouw! Wat zei u ook al weer? Nee u moet pakket 1 -2-3 pakken! Anders  heeft u straks heel veel ontbrekende stukjes. Heeft u nooit puzzels gemaakt?”