Er is een televisieoorlog! “Ja, met de praatprogramma’s! ” zult u zeggen. Nee! want die worden elke keer met kijkcijfers gewonnen door Op1 ongeacht welk presentatieduo nu weer aanschuift. Jinek wint het zelfs niet van het alles-mag-op-vrijdag presentatieduo Astrid Joosten en Paul de Leeuw.

waar heb je het dan over, Marco? Nou dat zal ik u zeggen.

De TV Kantine! De TV Kantine is zijn geloofwaardigheid kwijt.  Dit naar aanleiding van het snoeiharde dan wel scheurende rapport van Columnist Angela de Jong en het leed wat de kijker is aangedaan met RTL Exclusief; het nieuwe satirische imitatie programma van Beau van Erven Dorens. Daar is sowieso niemand meer geloofwaardig want daar gebruiken ze deepfake om op de gepersifleerde te lijken.

En hoe kan het dat sommige van die makers, die ook bij die zelfde partij zaten vroeger van het VARA cabaret, nu dit zich niet hebben gerealiseerd? Die hadden nu toch al dat programma moeten uitstappen?

Nu zult u zeggen “Wat heeft de TV Kantine hier mee te maken?”

Nou alles! Zij zijn eindverantwoordelijke van goeie imitaties en grappen, die ook niet altijd sterk zijn bij hun maar daar hoor je niemand over, bij RTL. Hebben zij met Beau gesproken? Wisten zij hiervan? Waarom hebben zij niets ondernomen? Zij zijn toch koning keizer admiraal van de Imitaties?

Neem nou de Johan Cruijff imitatie waar Beau mee contact heeft vanuit de hemel? Dat kon tóch helemaal niet. Maar Carlo deed dit al in het eerste seizoen met Jos Brink die toen reeds al was overleden. Dus hebben zij daar dan ook verkeerd gehandeld.  Hadden zij daar ook niet beter op moeten letten?

En ondanks de vele kritieken blijft de kijker bij de TV Kantine gewoon aan. Blijven ze gewoon aan bij de kijker omdat we ze nodig hebben in deze crisis? Iets luchtigs? Iets vrolijks?   Moeten zij wel doorgaan met hun 12e seizoen? Bovendien hoe geloofwaardig is de TV Kantine nog als ze zelfs steeds meer andere mensen de imitaties laten doen. ze hebben zelfs een heel programma gewijd om imitaties talent op te sporen.

Voordat u denkt  “Oh zullen we met ze alle Hilversum gaan bestormen en allemaal dingen meenemen die niet van ons zijn en heel veel schade aanrichten waar we eigenlijk nog meer leed veroorzaken alleen omdat we het niet eens zijn met de koers van de imitaties?” Dan zeg ik ho daar pas ik voor! In zo’n land wil ik niet leven.  Sla dan de boel maar klein bij een Primera winkel want daar verkopen ze kleding die word  gemaakt uit Bangladesh.  Of was dat iets anders?

Nee voorlopig blijven deze programma’s dus gewoon  aan en ik hoop dat er straks weer genoeg imitatie programma’s aan komen als deze ellende voorbij is en dat we zelf genoeg kunnen kiezen ongeacht  welke programma’s  er dan te zien zijn. Misschien al na 17 maart.