Wij schrijven het jaar 2021 als we voor de 76e keer onze doden herdenken en onze vrijheden vieren op 4 en 5 mei. En ook al hebben we een paar beperkingen gehad in onze vrijheden in iets meer als een jaar vallen die in het niets bij de beperkingen die we  toen hadden.

Ik had dan ook verwacht dat een ieder op die dagen zou zeggen “Oja wat hebben we het toch goed met elkaar. Wel even een avondklok, en vaker binnen dan buiten,  maar KAN ook gewoon naar buiten en familie en vrienden opzoeken zonder daar 24 uur per dag voor worden opgepakt” maar nee in plaats daarvan gaan de extremisten vergelijkingen  trekken met de 2e  Wereld oorlog.

Iemand zie onlangs in het nieuws dat als iemand vergelijkingen maakt met de oorlog en de vrijheidsbeperkingen die we EVEN hebben met de pandemie zich eerst zou moeten verdiepen in de geschiedenis voordat deze of gene begint te roeptoeteren.

Ik zou het iets extremistischer  aanpakken aangezien er veel van die mensen zich wel hebben ingelezen maar nooit goed het hebben ingedacht. Laat de extremisten terwijl ze nú  lekker hun gang gaan straks als het echt lang lekker weer is voor straf binnen   zitten omdat ze niet getest zijn of gevaccineerd zijn en verplicht WO II docu’s en films op Netflix te bingewatchen. Net zo lang tot ze in zien dat ze geen vergelijken meer kunnen maken. En als je er 1 buiten heb zien lopen dan bel je de politie. Hoe te herkennen? We naaien wel iets van  het IKEA logo op hun T-shirt.

Want als er zelfs een politieke partij zo gaat denken en posters misbruiken van het 4 & 5 Mei comité kan je zelfs verwachten dat ze gaan moeilijk doen over een sticker plakken op iemands T-shirt bij dat Zweedse concern dat gevestigd is in Delft. Hallo! Dat met die stickers  deden ze al jaren met kinderen die in Smalland verbleven die ineens wegliepen en op sokken door de winkel gingen lopen. Maar nu met volwassene hebben we er moeite mee?  Het is niet dat de ballenbak ineens een doorgangskamp is.  Het is om u te helpen en te beschermen.

Maar goed dat zeiden de Duitsers ook.

Ik vertelde Theo Hiddema en Wibra (sorry woordgrapje) van Haga van mijn extreme idee en zagen de bui al hangen en namen afstand van de Forum poster. Die willen ‘S avonds nog Tik ‘m aan en Showcolade kijken. En niks mis met Showcolade maar daar krijgen ze niks van historisch besef mee. Zelfs al zijn de bakkers vakkundig genoeg om een hakenkruis van Chocola te maken.

Bovendien moeten ze dan misschien in 1 kamer zitten met Freek Jansen en Willem Engel. Dat is voor Hiddema en Wibra natuurlijk onverantwoord. Veels te dicht op elkaar.

Misschien kunnen ze nog in de huisjesmelkpanden van Wibra zitten. Hij is bij het bedrijf die die pandjes verhuurt al een tijdje weg sinds hij politicus is maar ze kennen hem vast nog wel.

Wat vinden de PVV en JA21 eigenlijk van deze poster? Is dit soort extremisme waardoor Joost Eerdmans en Annabel Nanninga zijn weggegaan bij Forum?

Nog specifieker. Wat vind de nummer 2 van de PVV, Fleur Agema, van deze poster? Die echt wel het verschil weet tussen de oorlog en de pandemie. En met die poster word toch die oorlog een beetje gebagatelliseerd; als ik ook even een extreem woord mag gebruiken. De enige  van extreem rechts trouwens  die publiekelijk de speech van Andre van Duin roemde waar toch de woorden racisme en uitsluiting naar voren kwamen.

Roemt zij deze speech van Van Duin omdat hij  het alleen specifiek over Joden, Roma’s en Homo’s had? En niet de moslims?  En zijn de moslims voor hun dan de nieuwe Nazi’s? Denken zij dit ook echt? Of ben ik nu extreem bezig? Deze en andere vragen ziet u volgende week.

Dit was onze tijden, terug naar de andere