Terwijl iedereen zich druk maakt waarom er al kruidnoten en pepernoten in september in de winkel liggen vraag ik me meer af waarom er al mensen bezig zijn, in de 1e week van september , om 70 jaar televisie te promoten dat gevierd word in de 1e week van Oktober. Da’s nog een hele maand he! Goed bij mij was het mijn vader die er over begon maar toch, hij had het wel ergens op televisie gezien. 70 Jaar Televisie.! Het verklaart ook waarom ineens Loekie de leeuw terug is. Het hele weekend van dat 1e weekend van oktober zal dan in het teken van  70 jaar staan. Dus als u maar een klein beetje ouderwets televisie kijkt zal u er niet aan ontkomen.

Maar ik vind het fijn dat het gevierd wordt. Televisie heeft het al niet zo makkelijk het afgelopen jaar.  Journalisten worden aangevallen, televisie media word gezien als nepnieuws en studio’s als RTL Boulevard die moeten verhuizen om hun roddels ergens anders te verkondigen omdat ze bedreigd worden. Gun je zelfs Boulevard niet.

Deze week vertelde Mark Rutte dat als hij zou opstappen dat hij nooit meer in talkshows gaat zitten. Als 70 televisie eraan komt is er nóg een reden waarom Mark Rutte moet opstappen. Je moet er toch niet aan denken dat Mark Rutte overal word uitgenodigd in televisie programma’s in het kader van 70 jaar Televisie en dat ze het een eer vinden om de demissionair president te ontvangen.

Ik bedoel toen vorig week zaterdag ze probeerde een poging te wagen te formeren samen met Johan Remkes zei Lillian Ploemen van de PVDA in een amusement programma dat het hier wel gezelliger is dan daar. Understatement van het jaar.

Maar als Mark Rutte daar lucht van krijgt is hij straks te gast in allerlei amusementprogramma’s. “Ik hou van Holland” of “Oh wat een jaar!” liggen voor de hand. Dat roept hij het hele jaar al. En dat zijn nou juist NIET de programma’s waar hij moet gaan zitten.

Als die dan nodig op televisie moet laat het dan bijvoorbeeld bij de opnames zijn van “Kijken zonder kopen” en dat Mark Rutte zich afvraagt “He! Waarom zijn deze mensen zo wanhopig om aan een televisieprogramma mee te doen en ook nog eens deze domme beslissing maken en waarom is er überhaupt een TV format gemaakt”?

“Oh wacht de woningnood natuurlijk. Maar is die dan zo erg dan dat mensen hier aan meewerken?” Ja Mark dat is echt zo erg.

Of dat ie te gast is bij Bouwval gezocht. Ook van RTL.  En dat ze dan naar Groningen gaan. Oké u zult zeggen dat is wel heel makkelijk allemaal maar als hij ziet dat er een heel TV format hier voor word gemaakt ziet hij misschien de ernst in van de situatie. Of programma’s als dubbeltje op zijn kant. Die hoef ik toch niet uit te leggen.

Maar goed,  het zal wel miljoenjacht worden. Oke nu overdrijf ik wel een beetje.

Uiteindelijk zou hij waarschijnlijk hooguit de televizierring uitreiken op 14 okt. En waar gaat zijn voorkeur uit? Waarschijnlijk niet Mocro Maffia want dat ziet hij waarschijnlijk als het verheerlijken van criminaliteit.  Mark komt zelf uit een gezin van 7 kinderen dus zal wel zijn voorkeur hebben bij ‘een huis vol’ of ‘de kinderen van Ruinerwold’