Ja, het was nog onduidelijk of ik nog een oudejaarsconference deed. En in welke vorm. En natuurlijk heb ik aan verschillende opties gedacht terwijl  de theaters en de kroegen dan wel weer niet open mochten. Maar toen kregen we een echte lockdown en dacht “Hou het dan maar op een oudejaarscolumnference”. Ik had zelfs nog gehoopt op een kerk in Urk, want daar mag blijkbaar alles, maar daar is het percentage geïnfecteerde nu wel erg hoog dus dat vissersdorpje laat ik even aan mij voorbij varen. Het hele jaar ging het natuurlijk en helaas over dat C-Woord. Bovendien kan je geen nieuws of praatprogramma aanzetten of Diederik Gommers, Ab Osterhuis  of Marion Koopmans zat(en) weer is aan tafel.

Maar toen dacht ik wat die ene cabaretier ooit zei over de oudejaarsconference. Dat je je focust op de  2 laatste maanden omdat dat nog vers in het geheugen zit bij het publiek.  Maar is dat ook echt zo? Wat weet u nog van 2 maanden geleden? Het is immers 2 maanden geleden. Da’s best lang geleden.

We wisten bijvoorbeeld nog niet wie de nieuwe president van America zou worden. Trump zelf nog steeds niet maar dat ter zijde. Maar het kon nog alle kanten op gaan. Dat zag je ook met de campagnebus van Trump. Die raakte ‘per ongeluk’ de bus van Joe Biden.

Zoiets kan nooit in Nederland gebeuren toch? Ja als je die RET chauffeur bent uit Spijkenisse die over dat stootblok heen reed maar verder…?

Was u al weer vergeten toch? 2 November.

Wij rijden  nu op tegen de bus van D66. Eindpunt.  U kunt hier overstappen  naar Forum van Democratie.  Vergeet niet uit te checken om daarna weer in te checken om daarna weer uit te checken. Bedankt voor u medewerking. 

Overigens als de bus van D66 tegen een andere bus opbotst is het niet een aanrijding maar een aanranding. Maar alleen bij D66.

Joe Biden is dus de nieuwe president en alle ogen zij eigenlijk gericht  op Kamala Harris. De eerste vrouwelijke, Afro-Amerikaane, Indiaanse-Amerikaanse Vice president. Spaar ze allemaal.  Niemand die titel meer kan afpakken.

“Joehoe! Ik wilde eerste vrouwelijke …………….. aaaaahhh kan niet meer!

“Joehoe! Eerste Indiaanse-Amerikaanse. Nee  sorry! Was ook mevrouw Harris.

“Joehoe! Eerste Afro-Amerikaanse. Nee die hebben we zelfs al als president gehad.  Nee dan kunnen we wel aan de gang blijven. Er is een grens. We moeten nog wel aan onze reputatie denken. Wij laten ook zien dat we ruimdenkend zijn maar na de eerste houd het gewoon op.  Misschien nog een keer een vrouw als president maar dan moet ze nog wel een beetje haar best doen want anders zie je wat er van komt.

En toen stond Mevrouw Harris in een park, niet eens in de buurt van Biden, te bellen met hem  en riep “Yeah we won! we won the election!”  Dat is toch geen plek om de overwinning te vieren. Moeten we hier eens doen. (Met aardappel in keel)  Ja Gert-Jan met mij. Mark. Ja ik heb de verkiezingen gewonnen weer. Waar sta jij? In het Kralingse Bos? Oké heftig!

Rustig ik behandel ook wel links.

Overigens gaat het hier niet om Gert-Jan Segers maar om Rutte zijn rechterhand Gert-Jan Buitendijk. De VVD moet natuurlijk ook minstens 1 Gert-Jan erin hebben natuurlijk. Bovendien als Gert-Jan Segers in dat bos is wil hij daar niet-hetero’s weigeren waarschijnlijk. Ga er maar aan staan.

Ja, het was niet het jaar van de kinderen. Je zou denk ik als kind zeggen “Yeah ik hoef niet naar school” maar de verveling slaat vaak toe. En dan ook nog eens schoollessen via scherm.

Daarnaast moest Sinterklaas helemaal anders, niet langs meer bij opa & oma, Jip & Janneke zouden echt niet meer kunnen volgens politiek correct PVDA, een verbod op de ‘jeugdfilm’ De Heksen van Roald Dahl; kindertoeslagaffaire, een vuurwerkverbod; een messenverbod en dan worden ook nog eens hun vast pedofielen in mekaar geslagen.

En tot overmaat van ramp zegt pot-vol-koffie Kees Van der Staaij van de SGP dat bij een gezin waar een 4e kind komt ze een bonus krijgen van 1000 euro.

“Meneer van der Staaij! (Ik kan het vragen want hij leest dit toch niet) 1 op de 10 jongens of meisjes komt uit de kast uiteindelijk. misschien wel meer. Wat doet u dan? Behouw je dan ook je 1000 euro of moeten die ouders het dan weer terug betalen?”

In tegenovergestelde richting zoeken wij ondertussen naar een partij die 1000 euro geeft aan iemand die openlijk uit de kast komt in de voetballerij . Want dat anno 2020 dat pas voor het eerst gebeurt is wel beneden alle peil.

Pluspuntje voor de kinderen is dat de zaak van Jos B. is opgelost. 12,5 jaar cel voor Jos B. Zijn advocaat wil nog steeds in hoger beroep voor hem gaan. Waar is Ridouan Taghi als je hem nodig hebt?

Nee dat hoeft nou ook weer niet. Dit meen ik natuurlijk niet.  Ik bedoel dit gun je niemand. Dit jaar zijn er door de moord op Advocaat Wiersum tal van advocaten beveiligd of naar een safehouse gebracht. Plus Peter R. de Vries. In de volksmond word dit nu het advocaatletsel genoemd.

Een ander belangrijk beroep zorgde er ook voor dat mensen beveiligd worden en naar een safehouse worden gebracht. Namelijk  het beroep van leraar. Omdat de leraar in kwestie een spotprent liet zien van de profeet Mohammed naar aanleiding van de onthoofding in Frankrijk. En niemand weet nu waar ze zitten. Of ze er überhaupt nog zijn? Net als met Elvis Presley en Michael Jackson; waarvan sommige mensen denken, dat die doodleuk zitten te klaverjassen met Johan Cruijff op een fictief eilandje. Misschien wonen ze wel in 1 van de fictieve plaatsjes uit het Sinterklaasjournaal.  De leraar in Kruisigem (want daar zullen vast geen extremistische moslims zitten)  en de advocaten in Zwalk. Denk je net dat je in ieder geval dat je van al die praatprogramma’s af ben is Matthijs van Nieuwkerk je burgemeester van je zwaarbewaakte lockdown huisje.

Gelukkig was er ook goed nieuws rondom leraren. zo waren er leerlingen die hun leraar hadden verrast tijdens een zoommeeting omdat hij het hij het zwaar had. Dit bracht veel emoties los bij de leraar. Een ander voorbeeld is dat een kroegbaas leraar is geworden van een schoolklas en zegt helemaal zijn plek te hebben gevonden al daar.  Hoewel dat laatste voorbeeld  mij een beetje tegen de borst stuit. Mensen zijn in 2020 niet meer wie ze zijn. Vooral Bekende nederlanders.

Lucille Werner en Albert Verlinde zijn de politiek in gegaan??!! Dat is alsof Frits Wester en Frits Hoefnagel een AA groep oprichten. Wel toevallig dat ze allebei  Frits heette.

Zo kan ik nog even door gaan. Patty Brard schrijft een kinderboek, Dolly Parton is fan van OG3NE, Winston Post word rijinstructeur, de boeven waren niet echt de boeven in Bassie & Adriaan maar Bassie & Adriaan zelf  en Mark Rutte krijgt Taalstaalprijs 2020. En dan gaan er ook Bekende Nederlanders voor de leuk in een dierenpak zingen om ons te laten raden wie ze zijn!

Het mooiste voorbeeld was dat burgers inspecteurs werden in een onderzoek naar een moordzaak uit 2013. En nu komt het leuke. Dit deden ze onder leiding van oud-politieagent De Kock. Dit is wel de juiste spelling. Dat dan weer wel.

Nee! Het allermooiste voorbeeld komt uit Ijmuiden. Ijmuiden had een zeesluis laten maken maar had nog geen naam. Zeesluis zonder naam. Bij bands en zangeressen kan het nog maar nee de zeesluis moest en zal een naam hebben dus schreef de gemeente een wedstrijd uit.  Na lang naar  alle ideeën gekeken te hebben was de uiteindelijke uitslag met de winnende naam ……………… Tromgeroffel 

Zeesluis Ijmuiden! Ik wou dat ik dit verzonnen had. Soms ligt humor gewoon in Ijmuiden.

En dan zijn er nog 2  belangrijke personen in die 2 maanden van ons heen gegaan.

Allereerst Diego Maradona. Ik heb er niet veel verstand van dus hou het kort maar wat ik er van weet is dat hij in 1 adem word genoemd met Pélé en Johan Cruijff. De grote 3. En deze grote noemde we ‘Pluisje’. Een verklein woord van wat hij niet is. Hij zou zo tussen de BN’ers van 2020 kunnen.

De 2e is Bram van de Vlugt.  Die juist het tegenovergestelde is.

Hij was juist heel goed in iemand zijn die hij niet was. Hij was het dan ook die op nationale televisie eind jaren ’90 aankondigde dat we de roe en de zak naar Spanje maar moeten afschaffen omdat we daar kinderen alleen maar bang mee maakte en  dat we met onze tijd mee moesten gaan.

Met onze tijd mee moesten gaan…..

Het deed mij een beetje pijn dat Bram nog veel levenslust had om het podium op te gaan maar door die rot C dat niet meer mag doen. Het enige lichtpuntje is dat hij dit jaar nog een rustige verlopen Sinterklaas kon meemaken.

Houd u rustig met oudejaarsavond zodat we weer lekker kunnen knallen in 2021!!