De maand Februari staat voor mij in het teken van een streaming serie. Het is niet anders. Maar het heeft me wel aan het denken gezet.  Want ironisch genoeg past deze serie goed in onze huidige tijd.  Er is in deze serie een fictieve wereld rondom 1 bepaald persoon heen gebouwd  waardoor die persoon de  echte, harde wereld niet meer bestaat en doet vergeten. Maar wat als dit echt bij ons kon?

Ik denk bijvoorbeeld dat de vrouw van Dion Grauss hier wel even behoefte aan heeft.

Ik denk bijvoorbeeld dat de Russische advocaat en politicus Aleksej Navaldy maar al te graag even deze fantasiewereld in wil stappen waarin hij alles wat hij onlangs heeft meegemaakt niet is gebeurd en dat de er wél kritisch word gekeken naar de president van dat land. De omgekeerde wereld maar dan in positieve zin.

Of wat dacht je van Britney Spears? Dat zij de baas word van haar vader?

En dat  voor Ivo Niehe zijn uitspraak van  23 jaar nooit heeft plaats gevonden; ook om het feit dat er mensen er nu meer druk om maakte dan vroeger. En waarom maakt u zich minder druk om het gesprek dat Britney had met de Vlaamse  presentator Erik van Looy? Alleen omdat die nu niet in de documantaire zit? Die van Looy gaat  toch een stuk verder  dan onze Ivo.

Zouden we trouwens allemaal niet willen ontsnappen naar een fantasiewereld waar geen Covid, Willem Engel, seksueel misbruik, kinderhandelaars en nieuwe illegale hardrugs, die deze maand de revue passeerde, is?

Daarom waren we ineens wel blij met die strenge winter. Sneeuw! ijs! Normaal klagen we en zeggen we “koud hé” maar nu ging u massaal het sprookjeslandschap van Anton Pieck op met schaatsen en sleeën en noem het allemaal maar op.  We waren even in die fantasiewereld. Omdat we dachten dat dat iets van vroeger was.

Nog 1 voorbeeld!  Ik las een artikel dat een gehandicapte man rond twintig jaar op het ijs is achter gelaten door de familie omdat ze niet meer voor hem konden zorgen. De man gun je toch de rest van zijn leven een fantasiewereld! En Ja ook de mensen die hem daar achter lieten, hoe gek dat ook is. Ze hebben geen huis meer en geld problemen.

Zelf zou ik in die wereld willen stappen om nog 1 keer de Golden Earring live te zien en waar ALS niet bestond.

Gordon heeft trouwens de eerste stap gezet al  naar deze fantasiewereld want die heeft het verzoek ingediend om anonieme schelders te verbannen CQ te verwijderen van de sociale platforms.

Uiteindelijk kan zo’n fantasiewereld natuurlijk niet echt bestaan. Je moet je natuurlijk niet verschuilen achter al die reeds genoemde gebeurtenissen maar  er simpel weg leren mee om te gaan en er samen uitkomen. Zo ver het mogelijk is. Het is nou eenmaal de werkelijkheid. Ons sprookje verdwijnt dan ook letterlijk als sneeuw voor de zon. Weg waren ineens die winterse taferelen. Alleen Wopke Hoekstra zit nog vast in deze fantasiewereld. En als wij, vlak vóór dat we  die werkelijkheid weer  in stappen, de deur naar de sprookjeswereld dichtgooien,  horen we nog net op tijd  “it giet Oan!”

Is er nog iets positiefs te vertellen, Marco?

Nou, ik heb even de broertjes Gallagher gebeld of ze weer bij me kaar wilden komen in deze crisis.  De broertjes hebben nog steeds slaande ruzie maar één ding waren ze het wel met mekaar eens. “Hoe wou jij dat gaan betalen dan?”  Waarop ik zeg “Bel even Elon Musk op. Die inverteert in wel gekkere dingen.”