Wat zou het fijn zijn  voor Mark Rutte als RTL niet een tv zender was maar een politieke partij. Want die boycotten gelijk en publiekelijk cabaretier Martijn Koning als ze hem te lastig vinden worden.

Terwijl comedian Edson de Graca niet word geboycot, die voor dezelfde reden naar de studio zou komen, die juíst door veel meer mensen wél geboycot werd met zijn programma ‘gewoon bloot’

Net als een hele hoop dingen uit Amerika komen overwaaien, goeie of slechte dingen, komt het fenomeen cancel culture ook vaker voor in Nederland. En in mijn ogen valt deze onder slechte dingen. En misschien dat RTL geen problemen heeft met Gewoon Bloot maar er heerst wel een enorme cancelculture aan  Edson en zijn programma waar RTL misschien kijkers mee verliest.

En waarom boycotten we dan niet gelijk ook Frank de Boer die nog steeds doodleuk naar Quatar wil? Waarom werden de mocro maffia acteurtjes  niet geboycot bij Beau terwijl ze gewoon mochten aanschuiven bij Beau om hun verhaal te vertellen? Ook al kwamen ze uiteindelijk niet.

En in tegenstelling tot Ollongren mocht RTL dus wel wel de papieren van Martijn Koning inzien volgens Martijn. Eva Jinek zei daarvoor nog dat dat juist niet mocht.  Wie van de 2 ook de waarheid spreekt uiteindelijk moet 1 van de 2 toegeven dat die het verkeerd heeft herinnerd.

Ik bemerk ook nu bij mezelf dat ik in korte tijd 2 keer RTL en de politiek in 1 column samenvoegt. 2 columns geleden met een metafoor met de toeslagaffaire en de TV kantine  en nu met iets van papieren en eerder inzien.

Allebei hadden ze beiden wel betrekking tot 1 man. Pieter Omtzigt.

Pieter Omtzigt is nu het grote kwaad voor de politiek als het te lastig word voor deze of gene als hij straks vragen gaat stellen.  Als Omtzigt straks de politussen een spiegel voor houdt over wat ze verkeerd hebben gedaan  heb je straks dat Wilders of Baudet wegloopt.

Dat wil Rutte niet! We moeten het samen doen. Met elkaar. En hij kan hem nu wel een ministerpost of kamervoorzitter willen maken  maar het word er niet leuker op.

Pieter Omtzigt is de Martijn Koning onder de politussen. Het is niet om te lachen. Het is serieus! het scheurt,  het doet pijn en moet je aan het denken zetten. Maar In plaats daarvan verwijten we ze wat ze zeggen en inbrengen.  Uiteindelijk gingen Katja Schuurman, Edson de Graca en Martijn Koning hun programma niet promoten bij RTL maar bij OP1 en Martijn dacht in zichzelf “Functie Elders”