Terwijl u zich druk maakt of er een squirtel te vinden is in een wanhopige speciaal pokemonevenement gemaakte dierentuin kan vinden, of dat je je druk maakt over Eftelingracisme, of je daar weer druk over maken op Facebook merkte ik op dat het al een paar maandjes geleden is dat ik een nieuwe column heb gemaakt. Het nieuws en de hunkering om een nieuwe te maken ontstond doordat de Julianabrug in Alphen a/d Rijn 20 juni jongsleden eindelijk weer bereikbaar is.

Precies een jaar geleden ontstond de ramp met de hijskranen op het onstabiele platform; toen ik ook ontertussen mijn eerste column schreef voor neutities. Ondertussen is Alphen a/d Rijn bezig met een nieuwe brug die de Koningin Maxima brug gaat heten. Dit project heeft zolang geduurd dat de brug in eerste instantie de Koningin Beatrix brug ging heten maar dus door de lange voorbereiding hebben ze een generatie overgeslagen. Maar goed een brug nu nog vernoemen naar een afgetreden Koningin, die nu ook als prinses al zolang meegaat zou hooguit zijn plek kunnen vinden in het Archeon.

Goed, laten we duidelijk zijn. Ik ben hier niet om Alphen a/d Rijnaren te pesten. Ik vind het ernstig genoeg dat hun stad nu bekend staat van onstabiele hijskranen en koopjesjagers als Tristan v/d Vlis.                                                                   Het is verjaard. Dan mag het.                                                                                                                                              Het is sowieso  vervelend genoeg dat steden nu bekend staan om hun nationale rampen. Denk aan de bijlmerramp, Enschede met de vuurwerkramp, Apeldoorn met de aanslag op Koinginnedag en de ramp van Volendam. De aanstichters lopen nog vrij rond.  De aanstichters van Trosmuziekfeest op het plein.

Als verwant Star Wars aanhanger heb ik een paar weken geleden me weer lopen verkneukelen achter de kijkbuis om hun paradepaardje Star Wars celebration weer werd gehouden. Op dit evenement komen honderden fans op af om hun acteurs personages en de laatste nieuwtjes in leven de lijve te zien. Dit was een volledig weekend Livestreamend te volgen. En ja sorry dat is misschien de echte reden voor mij dat ik mij ook met onnodige tijdverdrijf vermaak.

Het is voor de 3e keer dat Celebration in  Europa was. Of nou ja Europa. London! De Brexit zorgde ervoor dat de presentatoren van Celebration niet telkens met grapjes zich moesten af vragen waarom het nu celebration europe heet.   Waar Engeland nu precies bij hoort, ze hebben ziczelf in ieder geval met deze ramp op de kaart gezet!