champagneglazenEen vriend attendeerde me erop dat hij al lang geen neutities heeft geconstateerd. En ik moet ook toegeven dat het alweer  een tijdje geleden is. Het word ook steeds voor mij moeilijker om wat te bedenken. Vooral over wat ik vind.  Ik vind wel iets maar kan ik het ook zeggen? Voordat ik door voor- en tegenstanders achternagezeten word met fakkels en hooivorken.  Zwarte Piet, Panamapapers, en daarover gesproken ook het koningshuis, het nieuwe kabinet, de homofobe grapjes van Rene van de Gijp, de # metoo discussie en natuurlijk de belangrijkste,………………wat ik van de nieuwe Star Wars vind. Zo langzamerhand gaan we de #ikvind  aanmaken om je mening te verkondigen.

Waar ik wel iets van vind is over dat Thierre Baudet politicus van het jaar is geworden. Baudet en Wilders zijn voor mij net als moslims voor hen. Ik ben opzich niet tegen deze mensen maar wel tegen hun ideologie. Maar goed hij had ook niet zoveel concurrentie. Een groentje genaamd Klaver en een VVD corrifee Klaas Dijkhof die bekend is geworden door zijn grapjes in de slimste mens en een wat gezette vrouw aanrijd in het dorpje Oranje tijdens de confilcten over de AZC’s.  Dat laatste word bij deze sympatieke man nog wel eens vergeten.

Mijn jaar werd gedomineerd doordat ik mijn 1e jaar achter de rug heb bij IKEA Delft. Ook zij hebben een soort gedragscode dat vergelijkbaar is  met de #metoo discussie. Dit gaat niet alleen om hoe je met mensen omgaat maar ook hoe je met IKEA zelf omgaat. Dus verwacht van mij geen IKEAgrapjes. Dat mag dus niet.  Wat ik er ook #ikvind.  U daarentegen mag gewoon de clichegrapjes maken over IKEA zolang u niet zelf voor dit bedrijf werkt. Mocht u grapjes willen maken  en geen clue kunnen bedenken kunt u altijd nog zeggen dat hij er niet bijgeleverd is terwijl dat wel gezegd is. Maar dat heeft u niet van mij.

Ik vind wat van slogans.  RET (Rotterdamse Elektrische  Tram) heeft al een tijdje de slogan Aardig Onderweg. Als je als Openbaar Vervoer  de reputatie heb waarvan mensen vinden dat je je niet vaak aan je tijden houdt kan je volgens mij niet wegkomen met een slogan als Aardig onderweg. ”

Er gaat niets boven Groningen “Ik zou me meer druk maken met wat er onder ligt.

En de ergste. “Limburg je zal er maar wonen” Ik weet dat het gaat om de natuur en de prachtige oudheid van de steden maar iedereen denkt toch bij zo’n  slogan weer aan de PVV, zijn aanhangers, Jos van Reij, Camiel Urlings en Onno Hoes.

Ik vind iets van Anouk. Ik was jarenlang die-hard fan van Anouk. Goeie zangeres en een lekker wijf. (#vindik).  Uiteindelijk wist ik heel veel over haar achtergrond,  haar geschiedenis voordat ze  beroemd werd,  en wie zij was als persoon. Anouk Teeuwe trad op in een klein bruin kroegje in Den Haag waar ze werd ontdekt door haar toemalige manager en ook de frontman van de Golden Earring  Barry Hay. Ze had wel zangtalent maar moest nog wel aan haar stem werken verteld ze in interviews. De rest is geschiedenis. En hoewel ik de laatste jaren  niet zo met haar muziek meer bezig bent hield ik wel nog van haar recht-voor-zijn-raap mentaliteit.

Tot 2 weken geleden toen ze bij The voice of Holland 2 zangeresjes naar huis stuurde; tegen de regels in van The Voice. Niet omdat ze niet kunnen zingen maar omdat hun mentaliteit nog niet in orde is. Dit zij ze bij Umberto Tan. Oke het is het tegenovergestelde van hoe Anouks carriere begon (goeie mentaliteit maar dus nog aan de stem werken) maar had Anouk deze meiden niet ook een kans moeten geven?  Ook al hou ik niet van het concept van the Voice het is wel een sprinkplank voor deze meiden om verder te komen. #vindik

Over Umberto Tan gesproken.  Ik heb voor u naar de big music quiz gekeken. Ik kijk wel eens naar een popkwis op de NPO, maar die zijn wat kleiner en intiemer. Groter is niet altijd beter en  dit programma van RTL heeft meer iets van een ‘ Ik hou van Holland’  gehalte dan popkenniskwis. Het enige verschil zijn de vragen en een ander soort persoonlijkheid die presenteert. Met soort hoop ik niet dat ik racistisch,  seksistisch en haarracistisch ben. En Ja,  dat laatste bestaat ook.

Goed over naar het jaar 2017. 2017 was weer een verschrikkelijk rampjaar. De sexschandalen, de vermiste en omgebrachte meisjes, helden die zijn ontvallen (lees: Tijn en Eberhard van der Laan), aanslagen en de orkaan Irma. Ik neem ze nu in een sneltein met u door, niet om oneerbiedig te zijn maar u er vast genoeg al van weet en genoeg er van al op u netvlies heeft staat dat ik u er niet mee lastig val.

Maar dan is er toch nog een klein licht puntje aan de horizon. Een van de grootste massa genocides uit onze vorige eeuw is nu eindelijk berecht en aan het einde gekomen. Ik heb het natuurlijk over ‘Srebrenica massacre’ . Goed 1 ad glaasje op verder en het is weer verder met de orde van de dag. We hebben het hier over midden jaren ’90. Een van onze zwarte bladzijdes in der geschiedenis. ‘ De val van Srebrenica’  is opgenomen in ‘De canon van Nederland’. De 50 belangrijkste Nederlandse gebeurtenissen aller tijden. Daar zit niet eens de moord van Fortuyn en Van Gogh bij. Dat zit dus diep. erg diep.  En laten we wel wezen wat weten wij er nu eigenlijk van?

Wij onthouden nu alleen die Paljak van een Slobodor Praljak (die trouwens voor de oorlog in Srebrenica filmregisseur was dus misschien is dat de reden dat hij als enige zelfmoord heeft gepleegd; voordat er meer aan het licht komt) die dus zelfmoord pleegt en onze dutchbat team o.l.v. Thom Karremans, die op zijn buurt een schemerlamp cadeau kreeg van die andere schurk Ratko Mladic, honderden moslims de dood in hebben gejaagd. En dit is niet omdat ik nou zo sterk toentertijd het nieuws volgde maar omdat ze het zelfs bij Kopspijkers het bespraken.  Waarom hebben we het niet vaker hier over? . Of doet het u niks omdat het hier om Moslims gaat? Of vind u dat deze Servische commandaten misschien een te kleine straf hebben gekregen?

“ik kijk liever naar een darttoernooi dan naar een homostel dat gaat trouwen”. Tenminste dat vind Rene van de Gijp.  Ik moet de eerste vriendengroep nog meemaken die me het ultimatum geeft om voor 1 van deze evenementen naar toe te gaan.  Als die er straks wel zouden komen dan zit ik wel met een probleem. Ik heb namelijk niks met darts.

Maar nu echt! Wat vind ik als man van de #metoo discussie? Nou euh Nou euh. Nou, allereerst vind ik het raar dat die jonge slachtoffer acteurs die voor de camera hun kleding uit hebben gedaan   voor regisseurs als bijv. Job Gosschalk wel heel snel overstag zijn gegaan.  “Ja hij zei dat ik mijn broek naar beneden moest doen . Ja ik wist niet beter. Ik wilde wel die filmrol. ” Ik hoef hier niets aan toe te voegen, denk ik. Het is al grappig op zichzelf.

Maar wat ik er dus van vind? Ik vind euh nou ja euh dat we in  het nieuwe jaar iets toleranter mogen zijn naar elkaar (zeggen ze dat niet van elk jaar, maar goed) en ook al is de #metoo zeer belangrijk laten we dan ook niet te veel heisa erna omheen maken en niet te snel ergens voor in de bres springen. Twitter word nu de on-sociale media genoemd. Niet alleen reageren we te snel daarop we regeren ook weer te snel op die tweets. Dus ook buiten de twitter om.  Heb elkander lief, maar dus niet te lief. #vind ik.