leeuw met bril

 

 

Ik wilde het in deze column eigenlijk hebben over de terreurkinderen die tegenwoordig je bij de supermarkten opwachten om je gratis meuk die je tegenwoordig krijgt bij je boodschappen, afhandig te maken en dat dit steeds dwingender gebeurd.

Maar toen kwam het nieuws over 2 grote helden in de cabaretwereld die zich als kleine kinderen gedragen op Twitter. Vorige maand nog had ik het er over dat iedereen wat toleranter met elkaar om moest gaan. En daar is deze maand al niet aan gehouden.  Degene die daar voor mij uitspringen als cabaretliefhebber zijnde zijn  Paul &Youp. Om met Youp te spreken (lees: zijn column) Wat was er aan de hand? Paul verweet Youp in zijn vorige column  dat je het niet kon maken om  bepaalde mensen relnichten te noemen anno 2018. Youp reageerde daarop dat hij dan uiteindelijk niet  wil langskwam in  ‘de kwis’ , een Tv-programma van o.a. Paul, omdat hij denkt dat Paul niet tegen een grapje kan.

Ik wil  niet politiek correct zijn dus ik ben het eigenlijk met beiden niet eens. Paul heeft jarenlang als hij een  opmerking maakte over een doelgroep onder de noemer minderheid, die geen minderheid moet zijn uiteraard,  beledigd, symboliseerde  met handgebaren  dat het hier on de noemer theater viel en riep daarbij “mensen Cabaret Cabaret”. En ik heb dat onthouden omdat ik het zelf ook gebruikte als ik een grap maakte die misschien over het randje gaat.  En zo erg is het woord relnicht niet toch? #vindik. Niet erger dan de andere scheldwoorden voor Poot, flikker of poepstamper. “Cabaret mensen Cabaret”!

Maar om dan daar in tegen een televisieprogramma af te zeggen vind ik dan niet nodig en zelfs kinderachtig. Niet bang zijn voor een grapje naar Paul en bang zijn dat hij er niet tegen kan. Dat is niet jou probleem.

En waarom vertel ik mijn mening over deze 2 volwassen heren? Deze heren o.a. vertegenwoordigen ons op Televisie over hoe  ver we kunnen gaan met grappen over wie of wat dan ook. Of ze nou hilarisch zijn of gewone domme mannenhumor. En ook daar is niks mis mee mevrouw/meneer van de Gijp. Voor het geval u me belaagd met twitter. Word trouwens lastig want ik heb het niet.

De vertrutting die er nu heerst  en de politieke correctheid en de normen en waarde hebben we te danken  aan de puinhopen van 8 jaar  Balkenende saga I II III IV. En ons huidige kabinet, dat ook alweer een trilogie is geworden, benadrukt ons ook op onze wetten en onze normen en waarde waardoor we minder geneigd zijn om over de scheef te gaan. Mogen we niet weer is een keertje naar links of naar rechts wijken van de afspraken?  En juist het boegbeeld van die VVD en onze wetten en normen is nu opgestapt om een zogeheten leugentje om bestwil. In de voetballerij noemt men dit een Schwalbe Zijlstra.

Daarom is voor veel mensen de luizenmoeder een verademing.  Zodat u nu denkt “Oh dus we kunnen die dingen gewoon nog wel zeggen”? Van mij wel! Laat het alleen niet zien dat u het echt meent.  En voor diegene die dit te ver gaat en het hier niet mee eens is wil ik ook niet meer horen zingen “Hallo allemaal wat fijn dat u er bent” ; zeker niet nadat u het afgelopen weekend voor het eerst met carnaval heb gehoord en niet weet waar het vandaan komt!

Flikkeropgodverdegovertyfustering! “Cabaret!” “Cabaret!”